Չորեքշաբթի, 06.07.2022, 19.12.19
Դուք մուտք եք գործել ինչպես Հյուր | Խումբ "ՀՅՈՒՐ"Ողջունում եմ ձեզ Հյուր | RSS

Հայաստան և Հայեր

ՎԻՃԱԿԱԳԻՐ

ԿԱՊԻ ՄԵՋ ԵՆ ԸՆԴԱՄԵՆԸ 1
ՀՅՈՒՐԵՐ 1
ՕԳՏՎՈՂՆԵՐ 0
ՄՈՒՏՔԻ ՖՈՐՄԱ

ՓՆՏՐԵԼ

Այս ամենը անվճար է

Главная » Доска объявлений » ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ

Սառը ուտեստներ [36] Աղցան [21]
Կոլոլակ [3] Ոչխարի մսով կերակրատեսակներ [16]
Տավարի մսով ապուրներ [15] Հավի մսով ապուրներ [6]
Սնկով ապուրներ [5] Բակլազգիներով և ձավարեղենով ճաշատեսակներ [18]
Պիցցա [7] Ապուր [18]
Ձկնեղենով կերակրատեսակներ [31] Պահածոներ [20]
Հայկական [0]

В разделе объявлений: 196
Показано объявлений: 176-196
Страницы: « 1 2 ... 6 7 8

Պատրաստման եղանակը :
 Խաշած կարտոֆիլը կլպել, կտրել կլոր շերտերով: Վարունգը և լոլիկը նույնպես կտրել կլոր շերտերով: Աղցանամանի մեջ հերթական շարքով շարել կարտոֆիլը, վարունգը, լոլիկը, լցնել աղ, պղպեղ, վրան թթվասեր ավելացնել (թթվասերը կարելի է նաև առանձին մատուցել), վերջում կլոր շերտով կտրած ձու շարել: Մատուցելիս կարելի է վրան ցանել մանր կտրատած մաղադանոս: Աղցանը զարդարել կակաչի ձև տված լոլիկով:


Պարունակություն : 100 գ. կարտոֆիլի համար վերցնել 12 ձու, 50 գ. լոլիկ, 50 գ. վարունգ, 50 գ. թթվասեր, աղ, պղպեղ և մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի:

Աղցան | Просмотров: 718 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակը :
Միահավասար կլոր կարտոֆիլները խաշել առանց կլպելու, սառեցնել, կլպել, լցնել աղցանամանի մեջ, վրան լցնել մանր կտրատած սամիթ, կանաչ սոխ, աղ: Աղցանի վրա ցանել կարմիր պղպեղ և մատուցել թարմ վարունգով ու լոլիկով:

Պարունակություն :
150 գ. կարտոֆիլի համար վերցնել 25 գ. գլուխ սոխ, 5 գ. սամիթ, 25 գ. վարունգ, 25 գ. լոլիկ, աղ, պղպեղն ըստ ճաշակի:

Աղցան | Просмотров: 808 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակը :
 Խաշած կարտոֆիլը կլպել, կլոր շերտերով կտրել, լցնել աղցանամանի մեջ, վրան լցնել աղ, պղպեղ: Ավելացնել թթվասեր և համեմել կանաչիով ու սոխով:

Պարունակություն :
200 գ. կարտոֆիլի համար վերցնել 50 գ. թթվասեր, աղ, պղպեղ, կանաչ սոխ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի:
Աղցան | Просмотров: 810 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակը :
Գոլորշու վրա կամ ջրով եփված կարտոֆիլը սառեցնել, կլպել, կլոր շերտերով կտրել, շարել ափսեի մեջ: Ավելացնել մանր կտրատած կաղամբ (աղաջրից քամած), աղ, պղպեղ, ձեթ, մանր կտրատած գլուխ սոխ և խառնել: Լցնել աղցանամանի մեջ և վրան կանաչի ցանել :
Պարունակություն :
125 կարտոֆիլի համար վերցնել 80 գ. թթու կաղամբ, 50 գ. գլուխ սոխ, 15 գ. արևածաղկի ձեթ, աղ, պղպեղ, կանաչին ըստ ճաշակի:
Աղցան | Просмотров: 683 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)



Պատրաստման եղանակը :
Լոլիկը և կլպած վարունգը կտրել բարակ կլորաշերտերով, լցնել աղցանամանի մեջ, վրան աղ և պղպեղ լցնել: Աղցանին լցնել քացախի հետ խառնած արևածաղկի ձեթ և մաղադանոս:
Պարունակություն :
 100 գ. վարունգի համար վերցնել 100 գ. լոլիկ, 15 գ. քացախ, 5 գ. արևածաղկի ձեթ, աղ, սև պղպեղ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի:
Աղցան | Просмотров: 1546 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակը :
Ծեծած սխտորի վրա լցնել քացախ և թողնել 30 րոպե: Լոլիկը կտրել կտորներով դնել աղցանամանի մեջ, լցնել աղ, սև պղպեղ, քացախը՝ սխտորով, վերջում համեմ ցանել:
Պարունակություն :
200 գ. լոլիկի համար վերցնել 2 գ. սխտոր, 25 գ. քացախ, աղ, պղպեղ, համեմն ըստ ճաշակի:
Աղցան | Просмотров: 755 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակը :
Սմբուկները կլպել, վրան աղ ցանել, 10-15 րոպե այդպես թողնել, որից հետո քամել, լվանալ և տապակել ձեթի մեջ՝ կլորաշերտով կտրած գլուխ սոխի հետ: Այնուհետև շարել ափսեի մեջ, ավելացնել կլոր շերտով կտրած լոլիկ և բուլղարական պղպեղ, վրան լցնել աղ, պղպեղ, քացախ և խառնել: Պատրասված բանջարեղենները դնել աղցանամանի մեջ և վրան մաղադանոսի տերևներ դնել:
Պարունակություն
100գ. սմբուկի համար վերցնել 50 գ. սոխ, 25 գ. բուլղարական պղպեղ, 100 գ. լոլիկ, 20 գ.ձեթ, աղ, սև պղպեղ, քացախ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի:

Աղցան | Просмотров: 690 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակը :
Սմբուկները առանց յուղի դնել տաք թավայի մեջ և եփել: Երբ սմբուկները սառեն, կլպել, որից հետո մանր կտրել, դնել աղցանամանի մեջ, վրան լցնել ծեծած սխտոր և խառնել: Ձեթը խառնել քացախի, աղի, պղպեղի հետ, լցնել աղցանի վրա և զգուշորեն խառնել: Սմբուկների կողքին շարել լոլիկի կտորներ և վրան շաղ կտրատած մաղադանոս:
Պարունակություն :
100 գ. սմբուկի համար վերցնել 60 գ. լոլիկ, 2 գ. սխտոր, 20 գ. ձեթ, աղ, պղպեղ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի
Աղցան | Просмотров: 748 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակը :
Ընտրել միահավասար, հասունացած սմբուկներ, կտրել 2 սմ հաստությամբ կլորաշերտերով, վրան աղ ցանել և թողնել 5-10 րոպե՝ և տապակել ձեթի մեջ: Բանկայի տակ շարել կլոր շերտով կտրած գլուխ սոխ, աղ ցանել, հետո բանկայի մեջ դասավորել սմբուկն ու սոխը, վրան լցնել գինու քացախ, սև պղպեղ, փակել բանկայի բերանը և պահել սառը տեղում: Մատուցել որպես նախուտեստ:
Պարունակություն :
100 գ. սմբուկի համար վերցնել 50 գ. գլուխ սոխ, 30 գ. ձեթ, 30 գ. քացախ, աղն ըստ ճաշակի:.
Աղցան | Просмотров: 846 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակը :
Ընտրել միահավասար սմբուկներ, բոլոր կողմերից խորովել ածուխի վրա (առանց կրակի) կամ եփել փռի մեջ, զգուշորեն հեռացնել կլեպը և դնել տաքացրած յուղով կաթսայի մեջ: Վրան լցնել աղ, կիտրոնի հյութ և տապակել այնքան, որ դառնա շագանակագույն, հետո նորից վրան լցնել կիտրոնի հյութ: Տեղափոխել ափսեի մեջ, վրան լցնել տապակելու ընթացքում առաջացած հյութը, ձևավորել կանաչ պղպեղի շերտերով (միջուկը մաքրած), հասուն լոլիկի կտորներով, գլուխ սոխի կլոր շերտերով և ձիթապտուղով (առանց կորիզի), վերջում ցանել մանրացրած կանաչի:
Պարունակություն :
150 գ. սմբուկի համար վերցնել 30 գ. ձեթ, 1/5 կտոր կիտրոն, 30 գ. լոլիկ, 25 գ. կանաչ պղպեղ, 20 գ. գլուխ սոխ, 10 գ. ձիթապտուղ, աղ, կանաչին ըստ ճաշակի:

Աղցան | Просмотров: 730 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակը :
Պտղակոթից մաքրած սմբուկը խորովել շիկացած ածուխի վրա, կլպել և դնել տաքացրած ձեթով կաթսայի մեջ: Սմբուկի վրա լցնել կիտրոնահյութ, աղ և տապակել բոլոր կողմերից: Կծու բիբարը սխտորի հետ աղալ մսաղացով, վրան աղ լցնել և խառնել՝ մինչև միատարր զանգված դառնա: Տապակած սմբուկը դնել ափսեի մեջ, վրան լցնել պղպեղով ու սխտորով պատրաստված զանգվածը (հարած մածունով) և սառեցնել: Մատուցելուց առաջ ձևավորել կրակի վրա խորոված և կլպած կանաչ պղպեղով, կանաչու տերևներով:
Պարունակություն :
120 գ. սմբուկի համար վերցնել 30 գ. ձեթ, 20 գ. կծու կանաչ պղպեղ, 2 հատ քաղցր կանաչ պղպեղ, 2 գ. սխտոր, 10 գ. կիտրոն, 50 գ. մածուն, աղ, կանաչի՝ ըստ ճաշակի:

Սառը ուտեստներ | Просмотров: 697 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակը :
Սմբուկը պատրաստել միջուկի համար, ինչպես «սխտորած» աղցանի մեջ (վերը նշված բաղադրատոմսում): Միջուկը պատրաստել հետևյալ կերպ - ընկույզը կեղևահան անել և մանր կտրատել, ավելացնել մանրացրած սխտոր, մաքրած և կտրատած մաղադանոս, կանաչի, խառնել: Ստացված զանգվածով լցոնել սմբուկները, տապակել բոլոր կողմերից, դասավորել բանկաների մեջ, վրան լցնել տապակելուց հետո մնացած ձեթը և այդպես թողնել մի որոշ ժամանակ, որպեսզի ձեթը ներծծվի, դրանից հետո մի քիչ կարագ ավելացնել, այնպես, որ սմբուկների վերին շերտը ծածկվի: Հետո բանկաները ծածկել ստվարաթղթով, կապել և պահել ցուրտ տեղում:
Պարունակություն :
100 գ. սմբուկի համար վերցնել 100 գ. մաքրած ընկույզ, 5 գ. սխտոր, 20 գ. մաղադանոս, 10 գ. աղ և այնքան կարագ, որ ծածկի սմբուկները:

Աղցան | Просмотров: 609 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակը :
Լոլիկը կտրել կտորներով, մաքրած վարունգը՜ կլորաշերտով: Աղցանամանի մեջ դնել կտրատած հազարը, հերթականությամբ դասավորել լոլիկը և վարունգը, վրան լցնել քացախի հետ խառնած ձեթ, համեմել աղով և պղպեղով, վերջում մաղադանոս ցանել:
Պարունակություն :
50 գր. հազարի համար վերցնել 80 գ. լոլիկ, 80 գ. վարունգ, 15 գ արևածաղկի ձեթ, 20 գ. քացախ (3%), աղ, պղպեղ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի:

Աղցան | Просмотров: 736 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակը :
Թարմ վարունգները և լոլիկները կտրել բարակ, կլոր շերտերով և դասավորել ափսեի մեջ` հերթական շարքերով: Մեկ վարունգ բաժանել չորս մասի և տեղավորել աղցանի կենտրոնում: Վարունգների ծայրերին հագցնել բարակ կտրատած վարունգի կտորներից պատրաստված զանգակներ: Աղցանին լցնել աղ, զանգակներին սև պղպեղ շաղ տալ, ձևավորել մաղադանոսով և ռեհանով` դրանց փնջի ձև տալով:
Պարունակություն :
100 գ. լոլիկի համար վերցնել 100 գր. վարունգ, աղ, պղպեղ, մաղադանոս և ռեհան` ըստ ճաշակի: Ավելացում՝ մեկ բաժին աղցանի համար վերցնել 5 գ. կանաչի, 3 գ. աղ, 0,1 գ.սև և կարմիր աղացած պղպեղ:

Աղցան | Просмотров: 831 | Дата: 26.01.2011 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակները

Խմորը բացել և դնել յուղած տապակի վրա: Կտրատած սունկին ավելացնել 1 ճ.գդ. բուսական յուղ, մեկ պճեղ սխտոր, մեկ բաժակ սպիտակ գինի և եփել 15 րոպե, հետո աղ ցանել: Խմորին բուսական յուղ քսել, վրան լցնել լոլիկը, խոզապուխտի կտորները, սունկը և քերած պանիրը: Դնել նախօրոք տաքացրած ջեռոցի մեջ և թողնել 20 րոպե:


Բաղադրությունը

Բաղադրությունը.
խմորի համար.
250գր ալյուր,
25գր "ՀԱՑԹՈՒԽ” խմորիչ,
1 բաժակ կաթ,
1/2 թեյի գդալ աղ,
3 ճաշի գդալ բուսական յուղ:

Լցոնի համար.
300գր. մաքրած լոլիկ, 400գր. խոզապուխտ, 4 շերտ պանիր (բարակ կտորներ), 300գր սունկ, 1 պճեղ սխտոր, 1 բաժակ սպիտակ գինի, աղ:

Պիցցա | Просмотров: 1423 | Дата: 17.12.2010 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակները

Մի բաժակ ալյուր,շաքարավազ և ձեթ լավ հարել մինչև ստացվի պինդ խմոր և թողել 8 ժամ:Խմորը բացել 1սմ-ի չափով վրան քսել կակաո և մի քանի րել շոկոլադե կոմֆետներ շաել վրան:

Գազօջախի մեջ եփել 5 րոպե և մատուցել տաք վիճակում:


Բաղադրությունը

250գր ալուր
1 ձու
175գր ձեթ
20գր շաքարավազ
12գր կակաո
100գր սև շոկոլադ



Պիցցա | Просмотров: 872 | Дата: 17.12.2010 | Комментарии (0)



Պատրաստման եղանակները

Կարտոֆիլը մաքրել, կլորավուն կտրատել և դնել թավայի մեջ, (նախապես թավայի մեջ կալկա դնել): Այստեղ շարել կտրատված կարտոֆիլները, աղ ու պղպեղ անել: Եփել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե: Մինչ կարտոֆիլը կեփվի, կտրատել բանջարեղենները, երշիկեղենը: Ձուն լավ հարել ավելացնել կաթը, աղն ու պղպեղը: Երբ կարտոֆիլը պատրաստ կլինի, դուրս հանել ջեռոցից, վրան ավելացնել սոխը, լոլիկը, բիբարը, երշիկեղենը, ձուն կաթի հետ և նորից դնել ջեռոցը եփել 30- 35 րոպե: Եր ժամանակը լրանա, դուրս հանել ուտեստը ջեռոցից վրան լցնել քերիչով անցկացված պանիրը և կրկին եփել 3-5 րոպե:

Բաղադրությունը

12 հատ միջին կարտոֆիլ,
5 հատ միջին լոլիկ,
4 հատ գլուխ սոխ,
1 հատ բիբար,
4 հատ նրբերշիկ,
3 հատ երշիկ.
300 գր. հոլանդական պանիր,
4 ձու,
կաթ,
աղ, պղպեղ:


Պիցցա | Просмотров: 988 | Дата: 17.12.2010 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակները

Պատրաստել խմորիչով խմոր, թողնել որ բարձրանա, մեկ անգամ ևս լավ հունցել և փռել յուղած տապակի մեջ:
Շամպինյոնն ու խոզապուխտը մանր կտրատել: Կտրատած շամպինյոնին ավելացնել բուսական յուղը, մանրացված սխտորը, լցնել սպիտակ գինին և եփել մոտ 15 րոպե: Աղն ավելացնել ըստ ճաշակի:
Խմորին քսել կարագ և ծածկել այն կտրատած լոլիկով, խոզապուխտի կտորներով, սնկով և ապա ամբողջը ծածկել պանրի շերտով: Պիցցան տեղադրել նախապես տաքացրած ջեռոցում և թխել 20 րոպե:


Բաղադրությունը

Բաղադրությունը.
խմորի համար.
1 բաժակ ալյուր,
20գր. "ՀԱՑԹՈՒԽ” խմորիչ,
1 բաժակ կաթ,
2 ձու,
1 ճաշի գդալ շաքարավազ,
1/2 թեյի գդալ աղ,
3 ճաշի գդալ բուսական յուղ:

Լցոնի համար.
4-5 հատ լոլիկ, 400գր. խոզապուխտ, 4 շերտ պանիր (նախընտրելի է շվեյցարական), 300գր. թարմ շամպինյոն, 1 պճեղ սխտոր, 1 բաժակ սպիտակ գինի, 1 ճաշի գդալ բուսական յուղ, աղ` ըստ ճաշակի:


Պիցցա | Просмотров: 1247 | Дата: 17.12.2010 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակները

Պատրաստել խմորիչով խմոր, թողնել հասունանա, կրկին հունցել և դնել յուղած տապակին: Լոլիկները մաքրել կեղևից և մանր կտրատել: Խոզապուխտը երկարությամբ կտրատել: Խմորի վրա լցնել լոլիկը և կտրատած խոզապուխտը: Վրան դնել ձիթապտուղները, աղ, պղպեղ ցանել և լցնել քերած պանիրը: Ջեռոցում թխել 35 րոպե:


Բաղադրությունը

Բաղադրությունը.
խմորի համար.
1 բաժակ ալյուր,
25գր. "ՀԱՑԹՈՒԽ” խմորիչ,
1 բաժակ կաթ,
2 ձու,
1 ճաշի գդալ շաքարավազ,
1/2 թեյի գդալ աղ,
3 ճաշի գդալ բուսական յուղ: 
Լցոնի համար.

4-5 հատ միջին չափի լոլիկ,400գր. խոզապուխտ,2 ճաշի գդալ բուսական յուղ, նախընտրելի է ձիթապտղի, 100գր. քերած պանիր, 10-12 հատ ձիթապտուղ, աղացած սև պղպեղ, աղ` ըստ ճաշակի:



Պիցցա | Просмотров: 1148 | Дата: 17.12.2010 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակները

Խմորի համար վերցնել բոլոր բաղադրիչները խառնել իրար և վերջում ավելացնել ալյուրը:
Այնուհետև խմորը կլորավուն բացել, վրան լոլիկի սոուսը քսել և ավելացնել մնացաց բաղադրիչները (ինչպիսի հերթականությամբ դու կցանկանաք):
Եփել ջեռոցում 220 աստիճան ջերմությամբ 10 - 15 րոպե:

Բաղադրությունը

Խմորի համար`

250 գր. ալյուր,
2/3 ջուր,
1 ձու,
3 թգ. աղ,
4 թգ. շաքարավազ,
5 թգ. զեյթունի ձեթ,
1 թգ. դրոժ:

Միջուկի համար`

70 գր. լոլիկի սոուս,
120 գր. պանիր հոլանդական,
50 գր. վետչինա,
50 գր. լոլիկ,
30 գր. շամպինիոն,
20 գր. զեյթուն,
20 գր զեյթունի ձեթ,




Պիցցա | Просмотров: 2957 | Дата: 14.12.2010 | Комментарии (0)

Պատրաստման եղանակները

Խմորի համար ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել փափկեցված մարգարինը, քերիչով անցկացված թթվաշոռը և սոդան: Զանգվածը թողնել այդպես 5 րոպե (խմորը մի քիչ պետք է բարձրանա): 5 րոպեից հետո աստիճանաբար լցնել ալյուրը և լավ խառնել: Այնուհետև խմորից փոքրիկ պիցցայի խմորներ պատրաստել:

Միջուկի համար մայոնեզը և կետչուպը միասին հարել և քսել պիցցայի խմորին: Ավելացնել կտրատված սոխը, երշիկը, կեղեվազրկված, կտրատված լոլիկը և մանրացված ձուն, այս ամենին աղ ու պղպեղ անել: Վերջում ավելացնել քերիչով անցկացված պանիրն ու մանրացված զեյթունը:

Եփել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե:

Բաղադրությունը

Խմորի համար`

200 գր. թթվաշոռ,

200 գր. կարագ կամ մարգարին,
1 ձու,
1 ճգ. շաքարավազ,
1 թգ. սոդա,
2 բաժակ ալյուր:

Միջուկի համար`


150 գր. ապխտած երշիկ,

1 լոլիկ,
4 խաշած ձու,
150 գր. հոլանդական պանիր,
6-8 հատ կորիզը հանած զիթապտուղ,
1 միջին չափսի սխ,
3 ճգ. կետչուպ,
2 ճգ. մայոնեզ
:



Պիցցա | Просмотров: 1342 | Дата: 14.12.2010 | Комментарии (0)

1-25 26-50 ... 126-150 151-175 176-196

Հայաստան © 2022
Сделать бесплатный сайт с uCoz