ՎԻՃԱԿԱԳԻՐ
ԿԱՊԻ ՄԵՋ ԵՆ ԸՆԴԱՄԵՆԸ 1 ՀՅՈՒՐԵՐ 1 ՕԳՏՎՈՂՆԵՐ 0
|
Այս ամենը անվճար է
В разделе объявлений: 196 Показано объявлений: 176-196 |
Страницы: « 1 2 ... 6 7 8 |
Պատրաստման եղանակը :
| Խաշած կարտոֆիլը կլպել, կտրել կլոր շերտերով: Վարունգը և լոլիկը նույնպես կտրել կլոր շերտերով: Աղցանամանի մեջ հերթական շարքով շարել կարտոֆիլը, վարունգը, լոլիկը, լցնել աղ, պղպեղ, վրան թթվասեր ավելացնել (թթվասերը կարելի է նաև առանձին մատուցել), վերջում կլոր շերտով կտրած ձու շարել: Մատուցելիս կարելի է վրան ցանել մանր կտրատած մաղադանոս: Աղցանը զարդարել կակաչի ձև տված լոլիկով: |
|
Պարունակություն : | 100 գ. կարտոֆիլի համար վերցնել 12 ձու, 50 գ. լոլիկ, 50 գ. վարունգ, 50 գ. թթվասեր, աղ, պղպեղ և մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի:
|
|
|
Պատրաստման եղանակը :
| Միահավասար կլոր կարտոֆիլները խաշել առանց կլպելու, սառեցնել, կլպել, լցնել աղցանամանի մեջ, վրան լցնել մանր կտրատած սամիթ, կանաչ սոխ, աղ: Աղցանի վրա ցանել կարմիր պղպեղ և մատուցել թարմ վարունգով ու լոլիկով:
|
Պարունակություն :
| 150 գ. կարտոֆիլի համար վերցնել 25 գ. գլուխ սոխ, 5 գ. սամիթ, 25 գ. վարունգ, 25 գ. լոլիկ, աղ, պղպեղն ըստ ճաշակի:
|
|
Պատրաստման եղանակը :
| Խաշած կարտոֆիլը կլպել, կլոր շերտերով կտրել, լցնել աղցանամանի մեջ, վրան լցնել աղ, պղպեղ: Ավելացնել թթվասեր և համեմել կանաչիով ու սոխով:
|
Պարունակություն :
| 200 գ. կարտոֆիլի համար վերցնել 50 գ. թթվասեր, աղ, պղպեղ, կանաչ սոխ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի: |
|
Պատրաստման եղանակը :
| Գոլորշու վրա կամ ջրով եփված կարտոֆիլը սառեցնել, կլպել, կլոր շերտերով կտրել, շարել ափսեի մեջ: Ավելացնել մանր կտրատած կաղամբ (աղաջրից քամած), աղ, պղպեղ, ձեթ, մանր կտրատած գլուխ սոխ և խառնել: Լցնել աղցանամանի մեջ և վրան կանաչի ցանել :
| Պարունակություն :
| 125 կարտոֆիլի համար վերցնել 80 գ. թթու կաղամբ, 50 գ. գլուխ սոխ, 15 գ. արևածաղկի ձեթ, աղ, պղպեղ, կանաչին ըստ ճաշակի: |
|
Պատրաստման եղանակը :
| Լոլիկը և կլպած վարունգը կտրել բարակ կլորաշերտերով, լցնել աղցանամանի մեջ, վրան աղ և պղպեղ լցնել: Աղցանին լցնել քացախի հետ խառնած արևածաղկի ձեթ և մաղադանոս:
| Պարունակություն :
| 100 գ. վարունգի համար վերցնել 100 գ. լոլիկ, 15 գ. քացախ, 5 գ. արևածաղկի ձեթ, աղ, սև պղպեղ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի: |
|
Պատրաստման եղանակը :
| Ծեծած սխտորի վրա լցնել քացախ և թողնել 30 րոպե: Լոլիկը կտրել կտորներով դնել աղցանամանի մեջ, լցնել աղ, սև պղպեղ, քացախը՝ սխտորով, վերջում համեմ ցանել:
| Պարունակություն :
| 200 գ. լոլիկի համար վերցնել 2 գ. սխտոր, 25 գ. քացախ, աղ, պղպեղ, համեմն ըստ ճաշակի: |
|
Պատրաստման եղանակը :
| Սմբուկները կլպել, վրան աղ ցանել, 10-15 րոպե այդպես թողնել, որից հետո քամել, լվանալ և տապակել ձեթի մեջ՝ կլորաշերտով կտրած գլուխ սոխի հետ: Այնուհետև շարել ափսեի մեջ, ավելացնել կլոր շերտով կտրած լոլիկ և բուլղարական պղպեղ, վրան լցնել աղ, պղպեղ, քացախ և խառնել: Պատրասված բանջարեղենները դնել աղցանամանի մեջ և վրան մաղադանոսի տերևներ դնել:
| Պարունակություն
| 100գ. սմբուկի համար վերցնել 50 գ. սոխ, 25 գ. բուլղարական պղպեղ, 100 գ. լոլիկ, 20 գ.ձեթ, աղ, սև պղպեղ, քացախ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի:
|
|
Պատրաստման եղանակը :
| Սմբուկները առանց յուղի դնել տաք թավայի մեջ և եփել: Երբ սմբուկները սառեն, կլպել, որից հետո մանր կտրել, դնել աղցանամանի մեջ, վրան լցնել ծեծած սխտոր և խառնել: Ձեթը խառնել քացախի, աղի, պղպեղի հետ, լցնել աղցանի վրա և զգուշորեն խառնել: Սմբուկների կողքին շարել լոլիկի կտորներ և վրան շաղ կտրատած մաղադանոս:
| Պարունակություն :
| 100 գ. սմբուկի համար վերցնել 60 գ. լոլիկ, 2 գ. սխտոր, 20 գ. ձեթ, աղ, պղպեղ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի |
|
Պատրաստման եղանակը :
| Ընտրել միահավասար, հասունացած սմբուկներ, կտրել 2 սմ հաստությամբ կլորաշերտերով, վրան աղ ցանել և թողնել 5-10 րոպե՝ և տապակել ձեթի մեջ: Բանկայի տակ շարել կլոր շերտով կտրած գլուխ սոխ, աղ ցանել, հետո բանկայի մեջ դասավորել սմբուկն ու սոխը, վրան լցնել գինու քացախ, սև պղպեղ, փակել բանկայի բերանը և պահել սառը տեղում: Մատուցել որպես նախուտեստ:
| Պարունակություն :
| 100 գ. սմբուկի համար վերցնել 50 գ. գլուխ սոխ, 30 գ. ձեթ, 30 գ. քացախ, աղն ըստ ճաշակի:. |
|
Պատրաստման եղանակը :
| Ընտրել միահավասար սմբուկներ, բոլոր կողմերից խորովել ածուխի վրա (առանց կրակի) կամ եփել փռի մեջ, զգուշորեն հեռացնել կլեպը և դնել տաքացրած յուղով կաթսայի մեջ: Վրան լցնել աղ, կիտրոնի հյութ և տապակել այնքան, որ դառնա շագանակագույն, հետո նորից վրան լցնել կիտրոնի հյութ: Տեղափոխել ափսեի մեջ, վրան լցնել տապակելու ընթացքում առաջացած հյութը, ձևավորել կանաչ պղպեղի շերտերով (միջուկը մաքրած), հասուն լոլիկի կտորներով, գլուխ սոխի կլոր շերտերով և ձիթապտուղով (առանց կորիզի), վերջում ցանել մանրացրած կանաչի:
| Պարունակություն :
| 150 գ. սմբուկի համար վերցնել 30 գ. ձեթ, 1/5 կտոր կիտրոն, 30 գ. լոլիկ, 25 գ. կանաչ պղպեղ, 20 գ. գլուխ սոխ, 10 գ. ձիթապտուղ, աղ, կանաչին ըստ ճաշակի:
|
|
Պատրաստման եղանակը :
| Պտղակոթից մաքրած սմբուկը խորովել շիկացած ածուխի վրա, կլպել և դնել տաքացրած ձեթով կաթսայի մեջ: Սմբուկի վրա լցնել կիտրոնահյութ, աղ և տապակել բոլոր կողմերից: Կծու բիբարը սխտորի հետ աղալ մսաղացով, վրան աղ լցնել և խառնել՝ մինչև միատարր զանգված դառնա: Տապակած սմբուկը դնել ափսեի մեջ, վրան լցնել պղպեղով ու սխտորով պատրաստված զանգվածը (հարած մածունով) և սառեցնել: Մատուցելուց առաջ ձևավորել կրակի վրա խորոված և կլպած կանաչ պղպեղով, կանաչու տերևներով:
| Պարունակություն :
| 120 գ. սմբուկի համար վերցնել 30 գ. ձեթ, 20 գ. կծու կանաչ պղպեղ, 2 հատ քաղցր կանաչ պղպեղ, 2 գ. սխտոր, 10 գ. կիտրոն, 50 գ. մածուն, աղ, կանաչի՝ ըստ ճաշակի:
|
|
Պատրաստման եղանակը :
| Սմբուկը պատրաստել միջուկի համար, ինչպես «սխտորած» աղցանի մեջ (վերը նշված բաղադրատոմսում): Միջուկը պատրաստել հետևյալ կերպ - ընկույզը կեղևահան անել և մանր կտրատել, ավելացնել մանրացրած սխտոր, մաքրած և կտրատած մաղադանոս, կանաչի, խառնել: Ստացված զանգվածով լցոնել սմբուկները, տապակել բոլոր կողմերից, դասավորել բանկաների մեջ, վրան լցնել տապակելուց հետո մնացած ձեթը և այդպես թողնել մի որոշ ժամանակ, որպեսզի ձեթը ներծծվի, դրանից հետո մի քիչ կարագ ավելացնել, այնպես, որ սմբուկների վերին շերտը ծածկվի: Հետո բանկաները ծածկել ստվարաթղթով, կապել և պահել ցուրտ տեղում:
| Պարունակություն :
| 100 գ. սմբուկի համար վերցնել 100 գ. մաքրած ընկույզ, 5 գ. սխտոր, 20 գ. մաղադանոս, 10 գ. աղ և այնքան կարագ, որ ծածկի սմբուկները:
|
|
Պատրաստման եղանակը :
| Լոլիկը կտրել կտորներով, մաքրած վարունգը՜ կլորաշերտով: Աղցանամանի մեջ դնել կտրատած հազարը, հերթականությամբ դասավորել լոլիկը և վարունգը, վրան լցնել քացախի հետ խառնած ձեթ, համեմել աղով և պղպեղով, վերջում մաղադանոս ցանել:
| Պարունակություն :
| 50 գր. հազարի համար վերցնել 80 գ. լոլիկ, 80 գ. վարունգ, 15 գ արևածաղկի ձեթ, 20 գ. քացախ (3%), աղ, պղպեղ, մաղադանոս՝ ըստ ճաշակի:
|
|
Պատրաստման եղանակը :
| Թարմ վարունգները և լոլիկները կտրել բարակ, կլոր շերտերով և դասավորել ափսեի մեջ` հերթական շարքերով: Մեկ վարունգ բաժանել չորս մասի և տեղավորել աղցանի կենտրոնում: Վարունգների ծայրերին հագցնել բարակ կտրատած վարունգի կտորներից պատրաստված զանգակներ: Աղցանին լցնել աղ, զանգակներին սև պղպեղ շաղ տալ, ձևավորել մաղադանոսով և ռեհանով` դրանց փնջի ձև տալով:
|
Պարունակություն :
| 100 գ. լոլիկի համար վերցնել 100 գր. վարունգ, աղ, պղպեղ, մաղադանոս և ռեհան` ըստ ճաշակի: Ավելացում՝ մեկ բաժին աղցանի համար վերցնել 5 գ. կանաչի, 3 գ. աղ, 0,1 գ.սև և կարմիր աղացած պղպեղ:
|
|
Պատրաստման եղանակները
Խմորը բացել և դնել յուղած տապակի վրա: Կտրատած սունկին ավելացնել 1 ճ.գդ. բուսական յուղ, մեկ պճեղ սխտոր, մեկ բաժակ սպիտակ գինի և եփել 15 րոպե, հետո աղ ցանել: Խմորին բուսական յուղ քսել, վրան լցնել լոլիկը, խոզապուխտի կտորները, սունկը և քերած պանիրը: Դնել նախօրոք տաքացրած ջեռոցի մեջ և թողնել 20 րոպե:
| Բաղադրությունը
Բաղադրությունը. խմորի համար. 250գր ալյուր, 25գր "ՀԱՑԹՈՒԽ” խմորիչ, 1 բաժակ կաթ, 1/2 թեյի գդալ աղ, 3 ճաշի գդալ բուսական յուղ:
Լցոնի համար. 300գր. մաքրած լոլիկ, 400գր. խոզապուխտ, 4 շերտ պանիր (բարակ կտորներ), 300գր սունկ, 1 պճեղ սխտոր, 1 բաժակ սպիտակ գինի, աղ:
|
|
Պատրաստման եղանակները Մի բաժակ ալյուր,շաքարավազ և ձեթ լավ հարել մինչև ստացվի պինդ խմոր և թողել 8 ժամ:Խմորը բացել 1սմ-ի չափով վրան քսել կակաո և մի քանի րել շոկոլադե կոմֆետներ շաել վրան:
Գազօջախի մեջ եփել 5 րոպե և մատուցել տաք վիճակում:
| Բաղադրությունը
250գր ալուր 1 ձու 175գր ձեթ 20գր շաքարավազ 12գր կակաո 100գր սև շոկոլադ
|
|
|
|
Պատրաստման եղանակները
Կարտոֆիլը մաքրել, կլորավուն կտրատել և դնել թավայի մեջ, (նախապես թավայի մեջ կալկա դնել): Այստեղ շարել կտրատված կարտոֆիլները, աղ ու պղպեղ անել: Եփել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե: Մինչ կարտոֆիլը կեփվի, կտրատել բանջարեղենները, երշիկեղենը: Ձուն լավ հարել ավելացնել կաթը, աղն ու պղպեղը: Երբ կարտոֆիլը պատրաստ կլինի, դուրս հանել ջեռոցից, վրան ավելացնել սոխը, լոլիկը, բիբարը, երշիկեղենը, ձուն կաթի հետ և նորից դնել ջեռոցը եփել 30- 35 րոպե: Եր ժամանակը լրանա, դուրս հանել ուտեստը ջեռոցից վրան լցնել քերիչով անցկացված պանիրը և կրկին եփել 3-5 րոպե:
| Բաղադրությունը
12 հատ միջին կարտոֆիլ, 5 հատ միջին լոլիկ, 4 հատ գլուխ սոխ, 1 հատ բիբար, 4 հատ նրբերշիկ, 3 հատ երշիկ. 300 գր. հոլանդական պանիր, 4 ձու, կաթ, աղ, պղպեղ:
|
|
|
|
Պատրաստման եղանակները
Պատրաստել խմորիչով խմոր, թողնել որ բարձրանա, մեկ անգամ ևս լավ հունցել և փռել յուղած տապակի մեջ: Շամպինյոնն ու խոզապուխտը մանր կտրատել: Կտրատած շամպինյոնին ավելացնել բուսական յուղը, մանրացված սխտորը, լցնել սպիտակ գինին և եփել մոտ 15 րոպե: Աղն ավելացնել ըստ ճաշակի: Խմորին քսել կարագ և ծածկել այն կտրատած լոլիկով, խոզապուխտի կտորներով, սնկով և ապա ամբողջը ծածկել պանրի շերտով: Պիցցան տեղադրել նախապես տաքացրած ջեռոցում և թխել 20 րոպե:
| Բաղադրությունը
Բաղադրությունը. խմորի համար. 1 բաժակ ալյուր, 20գր. "ՀԱՑԹՈՒԽ” խմորիչ, 1 բաժակ կաթ, 2 ձու, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ, 1/2 թեյի գդալ աղ, 3 ճաշի գդալ բուսական յուղ:
Լցոնի համար. 4-5 հատ լոլիկ, 400գր. խոզապուխտ, 4 շերտ պանիր (նախընտրելի է շվեյցարական), 300գր. թարմ շամպինյոն, 1 պճեղ սխտոր, 1 բաժակ սպիտակ գինի, 1 ճաշի գդալ բուսական յուղ, աղ` ըստ ճաշակի:
|
|
|
|
Պատրաստման եղանակները
Պատրաստել խմորիչով խմոր, թողնել հասունանա, կրկին հունցել և դնել յուղած տապակին: Լոլիկները մաքրել կեղևից և մանր կտրատել: Խոզապուխտը երկարությամբ կտրատել: Խմորի վրա լցնել լոլիկը և կտրատած խոզապուխտը: Վրան դնել ձիթապտուղները, աղ, պղպեղ ցանել և լցնել քերած պանիրը: Ջեռոցում թխել 35 րոպե:
| Բաղադրությունը
Բաղադրությունը. խմորի համար. 1 բաժակ ալյուր, 25գր. "ՀԱՑԹՈՒԽ” խմորիչ, 1 բաժակ կաթ, 2 ձու, 1 ճաշի գդալ շաքարավազ, 1/2 թեյի գդալ աղ, 3 ճաշի գդալ բուսական յուղ: Լցոնի համար.
4-5 հատ միջին չափի լոլիկ,400գր. խոզապուխտ,2 ճաշի գդալ բուսական յուղ, նախընտրելի է ձիթապտղի, 100գր. քերած պանիր, 10-12 հատ ձիթապտուղ, աղացած սև պղպեղ, աղ` ըստ ճաշակի:
|
|
|
|
Պատրաստման եղանակները
Խմորի համար վերցնել բոլոր բաղադրիչները խառնել իրար և վերջում ավելացնել ալյուրը:
Այնուհետև խմորը կլորավուն բացել, վրան լոլիկի սոուսը քսել և ավելացնել
մնացաց բաղադրիչները (ինչպիսի հերթականությամբ դու կցանկանաք):
Եփել ջեռոցում 220 աստիճան ջերմությամբ 10 - 15 րոպե: | Բաղադրությունը
Խմորի համար`
250 գր. ալյուր,
2/3 ջուր,
1 ձու,
3 թգ. աղ,
4 թգ. շաքարավազ,
5 թգ. զեյթունի ձեթ,
1 թգ. դրոժ:
Միջուկի համար`
70 գր. լոլիկի սոուս,
120 գր. պանիր հոլանդական,
50 գր. վետչինա,
50 գր. լոլիկ,
30 գր. շամպինիոն,
20 գր. զեյթուն,
20 գր զեյթունի ձեթ, |
|
|
|
Պատրաստման եղանակները
Խմորի
համար ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել փափկեցված մարգարինը, քերիչով
անցկացված թթվաշոռը և սոդան: Զանգվածը թողնել այդպես 5 րոպե (խմորը մի քիչ
պետք է բարձրանա): 5 րոպեից հետո աստիճանաբար լցնել ալյուրը և լավ խառնել:
Այնուհետև խմորից փոքրիկ պիցցայի խմորներ պատրաստել:
Միջուկի համար մայոնեզը և կետչուպը միասին հարել և քսել պիցցայի խմորին:
Ավելացնել կտրատված սոխը, երշիկը, կեղեվազրկված, կտրատված լոլիկը և
մանրացված ձուն, այս ամենին աղ ու պղպեղ անել: Վերջում ավելացնել քերիչով
անցկացված պանիրն ու մանրացված զեյթունը:
Եփել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե: | Բաղադրությունը
Խմորի համար`
200 գր. թթվաշոռ,
200 գր. կարագ կամ մարգարին,
1 ձու,
1 ճգ. շաքարավազ,
1 թգ. սոդա,
2 բաժակ ալյուր:
Միջուկի համար`
150 գր. ապխտած երշիկ,
1 լոլիկ,
4 խաշած ձու,
150 գր. հոլանդական պանիր,
6-8 հատ կորիզը հանած զիթապտուղ,
1 միջին չափսի սխ,
3 ճգ. կետչուպ,
2 ճգ. մայոնեզ: |
|
|
|
|