Պատրաստման եղանակը :
| Թարմ վարունգները և լոլիկները կտրել բարակ, կլոր շերտերով և դասավորել ափսեի մեջ` հերթական շարքերով: Մեկ վարունգ բաժանել չորս մասի և տեղավորել աղցանի կենտրոնում: Վարունգների ծայրերին հագցնել բարակ կտրատած վարունգի կտորներից պատրաստված զանգակներ: Աղցանին լցնել աղ, զանգակներին սև պղպեղ շաղ տալ, ձևավորել մաղադանոսով և ռեհանով` դրանց փնջի ձև տալով:
|
Պարունակություն :
| 100 գ. լոլիկի համար վերցնել 100 գր. վարունգ, աղ, պղպեղ, մաղադանոս և ռեհան` ըստ ճաշակի: Ավելացում՝ մեկ բաժին աղցանի համար վերցնել 5 գ. կանաչի, 3 գ. աղ, 0,1 գ.սև և կարմիր աղացած պղպեղ:
|
|