ՎԻՃԱԿԱԳԻՐ
ԿԱՊԻ ՄԵՋ ԵՆ ԸՆԴԱՄԵՆԸ 1 ՀՅՈՒՐԵՐ 1 ՕԳՏՎՈՂՆԵՐ 0
|
Այս ամենը անվճար է
Խաղողի տերևներով " դոլմա "
|
03.08.2011, 17.47.33 |
Պատրաստման եղանակը :
| Ոչխարի փափուկ միսը կտրել ոչ մեծ կտորներով, անցկացնել մսաղացով: Մանրացրած մսին ավելացնել թերեփ բրինձ, մանր կտրատած գլուխ սոխ, համեմ, դաղձ, ուրց, խնկածաղիկ, աղ, պղպեղ. խճողակը լավ խառնել: Թարմ խաղողի տերևները 2-3 րոպե դնել եռման ջրի մեջ (չեռացնել), որից հետո հեռացնել կոթերը: Վերցնել 1-2 տերև, վրան դնել խճողակ և ծրարի նման փաթաթել: Կաթսայի տակ դնել փափուկ մասից անջատված մանրացրած ոսկորները և խաղողի տերևներ: Վերևում շարքով դնել պատրաստի դոլմաները, մի քիչ արգանակ կամ ջուր լցնել և ծածկել շուռ տված ափսեով: Կաթսան փակել և դոլման եփել թույլ կրակի վրա: Դոլման մատուցել շոգեխաշման ընթացքում առաջացած հյութը վրան լցրած: Ծեծած սխտորով մածունը կամ շաքարով դարչինը մատուցել առանձին:
| Պարունակություն :
| 100 գ. ոչխարի մսի համար վերցնել 80 գ. խաղողի տերև, 5 գ. բրինձ, 20 գ. գլուխ սոխ, 50 գ. մածուն, 2 գ. սխտոր կամ 1 գ. դարչին, 10 գ. շաքար: Աղ, պղպեղ, ուրց, դաղձ, համեմ, ռեհան, խնկածաղիկ` ըստ ճաշակի: |
|
Добавил: Aro |
|
Просмотров: 1975
| Рейтинг: 0.0/0 |
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи. [ Регистрация | Вход ]
|
|
| | |