Պատրաստման եղանակները
Խմորի
համար ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել փափկեցված մարգարինը, քերիչով
անցկացված թթվաշոռը և սոդան: Զանգվածը թողնել այդպես 5 րոպե (խմորը մի քիչ
պետք է բարձրանա): 5 րոպեից հետո աստիճանաբար լցնել ալյուրը և լավ խառնել:
Այնուհետև խմորից փոքրիկ պիցցայի խմորներ պատրաստել:
Միջուկի համար մայոնեզը և կետչուպը միասին հարել և քսել պիցցայի խմորին:
Ավելացնել կտրատված սոխը, երշիկը, կեղեվազրկված, կտրատված լոլիկը և
մանրացված ձուն, այս ամենին աղ ու պղպեղ անել: Վերջում ավելացնել քերիչով
անցկացված պանիրն ու մանրացված զեյթունը:
Եփել ջեռոցում 180 աստիճան ջերմաստիճանում 20 րոպե: | Բաղադրությունը
Խմորի համար`
200 գր. թթվաշոռ,
200 գր. կարագ կամ մարգարին,
1 ձու,
1 ճգ. շաքարավազ,
1 թգ. սոդա,
2 բաժակ ալյուր:
Միջուկի համար`
150 գր. ապխտած երշիկ,
1 լոլիկ,
4 խաշած ձու,
150 գր. հոլանդական պանիր,
6-8 հատ կորիզը հանած զիթապտուղ,
1 միջին չափսի սխ,
3 ճգ. կետչուպ,
2 ճգ. մայոնեզ: |
|