Մսով սուջուխ - Սառը ուտեստներ - ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ - Այս ամենը անվճար է - Հայաստան 2010
Երկուշաբթի, 05.12.2016, 15.33.14
Դուք մուտք եք գործել ինչպես Հյուր | Խումբ "ՀՅՈՒՐ"Ողջունում եմ ձեզ Հյուր | RSS

Հայաստան և Հայեր

ՎԻՃԱԿԱԳԻՐ

ԿԱՊԻ ՄԵՋ ԵՆ ԸՆԴԱՄԵՆԸ 8
ՀՅՈՒՐԵՐ 8
ՕԳՏՎՈՂՆԵՐ 0
ՄՈՒՏՔԻ ՖՈՐՄԱ

ՓՆՏՐԵԼ

Այս ամենը անվճար է

Главная » Доска объявлений » ՀԱՅԿԱԿԱՆ ԽՈՀԱՆՈՑ » Սառը ուտեստներ

Մսով սուջուխ
26.01.2011, 16.01.08
Պատրաստման եղանակը :
Սուջուխը իրենից ներկայացնում է երշիկի տեսակ, որը պատրաստվում է տավարի մսի ֆարշով` համեմված տարբեր կծու համեմունքներով: Մատուցվում է որպես սառը խորտիկ` 2-2.5 մմ հաստությամբ լայնակի կտրատած:
Սուջուխի պատրաստման եղանակը:Տավարի մսի փափուկ մասը պատրաստել ինչպես բաստուրմայինը (Նայել նախորդ բաղադրատոմսը): Մսի կտորներին քսել աղով և պարարտանյութով պատրաստված մածուկ, դնել ամանի մեջ և պահել 2 օր: Դրանից հետո միսը թեթևակի լվանալ, չորացնել փայտե վանդակաճաղերի վրա, հետո անցկացնել մսաղացով, դնել ամանի մեջ, ավելացնել ծեծած սխտոր, աղացած կարմիր պղպեղ, դարչին, հիլ, ծածկել կտորով և թողնել 2-3 ժամ: Տավարի աղիքները կտրել 40 սմ երկարությամբ, մի ծայրը թելով կապել, լցոնել պատրաստված խճողակով և մյուս ծայրն էլ կապել թելով: Թեթևակի մի ծայրը մոտեցնել մյուսին` երշիկին տալով պայտի ձև և ծայրերը կապել: Պատրաստի սուջուխը դնել սեղանին, ծածկել ծակոտկեն կտորով, վերևում դնել տախտակ, իսկ վերջինիս վրա քար և այդպես թողնել 3 օր, որից հետո կախել հով տեղում (անարև և լավ օդափոխվող): 10-15 օր հետո սուջուխը կպնդանա:

Պարունակություն :
 10 կգ տավարի մսի համար (առանց ոսկորի) վերցնել 250 գ. աղ, 10 գ. պարարտանյութ, 100 գ. կարմիր պղպեղ, 150 գ. սխտոր, 2 գ. դարչին, 2 գ. հիլ:
Добавил: Aro |
Просмотров: 5171 | Рейтинг: 2.3/6
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Հայաստան © 2016
Сделать бесплатный сайт с uCoz